Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için :
( bardak ölçüsü: 200 ml )
- 2.5 su bardağı su
- 2 bardak şeker
- 2, 3 damla limon suyu
Keki için :
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu
Süsleme için :
- Hindistan cevizi tozu
Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetimizi yapıyoruz. Tencereye 2. 5 su bardağı su ve 2 bardak şekeri alarak eriyene kadar karışıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra 2- 3 damla limonu ekleyip 5 dakika o şekilde kaynatıyoruz.
- Şerbeti kenara koyup soğumaya bırakıp keki hazırlamaya geçiyoruz.
- Keki için öncelikle kek kalıbını alıp 2 yumurta ile yarım su bardağı şekeri çırpıyoruz. Dip not : kek hamuru yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
- Köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine yoğurt, süt, irmik, sıvı yağ ve unu ekliyoruz. Çırpıyoruz.
- En son kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bir tur daha çırpıyoruz.
- Yumurta kokusuna hassas olanlar için ben limon kabuğu da rendelemeyip hamuruna katıyorum.
- Ayarladığımız borcama biraz yağladıktan sonra kek karışımını döküyoruz.
- Fırını önden ısıtıyoruz.
- Fırınınızın revani pişirme ayarına getirip 25 dk kadar pişiriyoruz. (kontrollü gidip kekiniz piştiğinde olmuş demektir yazdığım süre ortalama bir zamandır ☺️)
- Soğuk şerbetimizi çıkan kekin üzerine döküp şerbetin emilmesini bekliyoruz.Buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Üzerini hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder