1 Mayıs 2021 Cumartesi

Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi

 

Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için :

( bardak ölçüsü: 200 ml )

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 bardak şeker
  • 2, 3 damla limon suyu

Keki için :

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Limon kabuğu

Süsleme için :

  • Hindistan cevizi tozu

    Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetimizi yapıyoruz. Tencereye 2. 5 su bardağı su ve 2 bardak şekeri alarak eriyene kadar karışıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra 2- 3 damla limonu ekleyip 5 dakika o şekilde kaynatıyoruz.
  • Şerbeti kenara koyup soğumaya bırakıp keki hazırlamaya geçiyoruz.
  • Keki için öncelikle kek kalıbını alıp 2 yumurta ile yarım su bardağı şekeri çırpıyoruz. Dip not : kek hamuru yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
  • Köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine yoğurt, süt, irmik, sıvı yağ ve unu ekliyoruz. Çırpıyoruz.
  • En son kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bir tur daha çırpıyoruz.
  • Yumurta kokusuna hassas olanlar için ben limon kabuğu da rendelemeyip hamuruna katıyorum.
  • Ayarladığımız borcama biraz yağladıktan sonra kek karışımını döküyoruz.
  • Fırını önden ısıtıyoruz.
  • Fırınınızın revani pişirme ayarına getirip 25 dk kadar pişiriyoruz. (kontrollü gidip kekiniz piştiğinde olmuş demektir yazdığım süre ortalama bir zamandır ☺️)
  • Soğuk şerbetimizi çıkan kekin üzerine döküp şerbetin emilmesini bekliyoruz.Buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Üzerini hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder