Malzemeler
- 1 paket Kemalpaşa Tatlısı (140g)
Şerbeti için;
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Arası için;
- 250g Kaymak
Yapılışı
- Şerbeti için ocağa aldığımız tenceremizin içerisine su ve şekeri alalım. Kaşık ile çok az karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Şerbetimiz kaynamaya başladığında Kemalpaşa tatlılarımızı içerisine ekleyelim, ara ara yaklaşık 10 dakika da bir karıştırarak pişirelim.
- Tatlılarınız iyice büyüyüp yumuşadığında tenceremizi ocaktan alalım ve oda sıcaklığına gelmesi için Kemalpaşalarımızı uygun bir tabağa alalım.
- Ardından tatlılarımızdan bir tanesini alarak dikkatli bir şekilde ortadan ikiye keselim.
- Kaymağımızı bir sıkma torbası içerisine doldurarak tatlımızın üzerine güzelce sıkalım.
- Daha sonra Kemalpaşa tatlımızın diğer parçasını da üzerine kapatalım.
- İsteğe bağlı üzerine de kaymak sıkalım. Tüm tatlılarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Kaymakla süslediğimiz ve servis tabağına aldığımız tatlılarımızın üzerine antep fıstığı serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder