7 Mayıs 2021 Cuma

Basit ve Havalı: Kaymaklı Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa Tatlısı (140g)

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Arası için;

  • 250g Kaymak

    Yapılışı

  • Şerbeti için ocağa aldığımız tenceremizin içerisine su ve şekeri alalım. Kaşık ile çok az karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Şerbetimiz kaynamaya başladığında Kemalpaşa tatlılarımızı içerisine ekleyelim, ara ara yaklaşık 10 dakika da bir karıştırarak pişirelim.
  • Tatlılarınız iyice büyüyüp yumuşadığında tenceremizi ocaktan alalım ve oda sıcaklığına gelmesi için Kemalpaşalarımızı uygun bir tabağa alalım.
  • Ardından tatlılarımızdan bir tanesini alarak dikkatli bir şekilde  ortadan ikiye keselim.
  • Kaymağımızı bir sıkma torbası içerisine doldurarak tatlımızın üzerine güzelce sıkalım.
  • Daha sonra Kemalpaşa tatlımızın diğer parçasını da üzerine kapatalım.
  • İsteğe bağlı üzerine de kaymak sıkalım. Tüm tatlılarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Kaymakla süslediğimiz ve servis tabağına aldığımız tatlılarımızın üzerine antep fıstığı serperek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder