12 Mayıs 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Krep (akıtma) hamuru için;

  • 3 adet yumurta 🥚
  • Yarım tatlı kaşığı tuz 🧂
  • 350 ml süt 🥛
  • 200gr un (1.5 su bardağı)
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • İç tavuk karışımı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 göğüs parçası haşlanmış tavuk (didilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça (domates 🍅)
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tutam tuz 🧂
  • 1 konserve garnitür

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 750 ml süt 🥛
  • 2 tutam tuz 🧂
  • 2 avuç kaşar rendesi

Üzeri için;

  • 250 gram rendelenmiş kaşar

Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
  • Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder