6 Mayıs 2021 Perşembe

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 200 gr tereyağı
  • Ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, sirke ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta yardımıyla incecik açın. Üzerine bolca ceviz içi serpin.
  • Rulo şeklinde sarıp 3’er cm genişliğinde kesin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • 175 derece fırında pişirin. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekince üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin.
  • Bülbül yuvasını, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bülbül Yuvasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemeleri önceden çıkartarak oda sıcaklığında bekletin.
  • Şerbeti hazırlarken limon suyunu kaynama esnasında dökün. Böylece şerbetin tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Hamurların ince açılmasına özen gösterin. Tereyağını sıcakken tepsiye dökün. Bu sayede tatlının dış kısmı çıtır olacaktır.
  • Soğuyan şerbeti, tatlı sıcakken üzerinde gezdirin.

1 Porsiyon Bülbül Yuvası Kaç Kaloridir?

Bülbül yuvasının bir porsiyonu 450, bir adedi ise yaklaşık 270 kaloridir. Yağ, şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder