Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- 200 gr tereyağı
- Ceviz içi
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Üzeri için
- Toz Antep fıstığı
Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, sirke ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta yardımıyla incecik açın. Üzerine bolca ceviz içi serpin.
- Rulo şeklinde sarıp 3’er cm genişliğinde kesin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
- 175 derece fırında pişirin. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekince üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin.
- Bülbül yuvasını, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder