9 Mayıs 2021 Pazar

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un
  • 200 gr tereyağı
  • Ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Üzeri için

  • Toz Antep fıstığı

Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, süt, ayçiçeği yağı, sirke ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğurun.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp nişasta yardımıyla incecik açın. Üzerine bolca ceviz içi serpin.
  • Rulo şeklinde sarıp 3’er cm genişliğinde kesin. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
  • 175 derece fırında pişirin. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbeti iyice çekince üzerine toz Antep fıstığı serpiştirin.
  • Bülbül yuvasını, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder