7 Mayıs 2021 Cuma

Bulgur Pilavı Tarifi

 

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük yada 2 orta boy kuru soğan(küçük doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber(ince doğranmış)
  • 1 adet küçük kapya biber(ince doğranmış)
  • 2 adet domates(kabuğu soyulup ince doğranmış)
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz

    Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pilav tavamızı ocağa alalım sıvı yağı koyup soğanları ,sarımsağı hafif kavuralım.
  • Sırasıyla biberleri ve domatesleri ekleyip kavuralım salçayı ekleyip kavuralım.
  • Yıkanmış suyunu süzdüğümüz bulgur ve tereyağ eklenip bir iki dakika kavrulur tuz eklenip karıştırılıp 3 su bardağı sıcak su eklenir su tavamızda kaynayınca ocağın altı iyice kısılır .
  • Tavamızın kapağını kapatalım ve bulgur suyu çekine kadar kadar kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
  • Pişen pilavı 20-25 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz ana yemek yanında servis edebilirsiniz.
  • Ayrıca bulgur pilavına ayran yada yoğurt çok yakışıyor tavsiye ederim.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder