Düğün Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kemikli koyun eti
- 1 soğan 10 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Üzeri için
- 25 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
- 250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun.
- Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın.
- Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
- Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder