Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı keçi yoğurdu
- 1 adet ayva (Dilimlenmiş)
- 300 g dana kıyma
- 3 adet cherry domates (Doğranmış)
- 8 - 10 adet kuru üzüm
- Kurutulmuş kırmızı biber
- Tane pembe biber
- Maydanoz (İnce kıyılmış)
- Taze fesleğen yaprakları
- Zeytinyağı
- Tuz
Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir tutam tuz ve biraz zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri, kuru üzüm ve maydanozu ekleyip 1 dakika daha kavurup ocaktan alın.
- Ayva dilimlerini biraz toz şeker ve limon suyu ile ovuşturduktan sonra ızgara yapın.
- Süzme yoğurt ile keçi yoğurdunu bir kasede çırptıktan sonra ekmeklere sürün.
- Üzerine ızgara ayva dilimlerini, fesleğen yapraklarını ve kıymalı harcı koyup kurutulmuş biber ufalayarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder