11 Mayıs 2021 Salı

Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Tarifi

 

Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı keçi yoğurdu
  • 1 adet ayva (Dilimlenmiş)
  • 300 g dana kıyma
  • 3 adet cherry domates (Doğranmış)
  • 8 - 10 adet kuru üzüm
  • Kurutulmuş kırmızı biber
  • Tane pembe biber
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Taze fesleğen yaprakları
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Ekmek Üstü Kıymalı Izgara Ayva Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir tutam tuz ve biraz zeytinyağı ile kavurun. Domatesleri, kuru üzüm ve maydanozu ekleyip 1 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  • Ayva dilimlerini biraz toz şeker ve limon suyu ile ovuşturduktan sonra ızgara yapın.
  • Süzme yoğurt ile keçi yoğurdunu bir kasede çırptıktan sonra ekmeklere sürün.
  • Üzerine ızgara ayva dilimlerini, fesleğen yapraklarını ve kıymalı harcı koyup kurutulmuş biber ufalayarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder