7 Mayıs 2021 Cuma

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi

 

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek (Kızartılmış)
  • 1 demet pazı (Haşlanarak soğuk sudan geçirilmiş ve doğranmış)
  • 300 g tavuk göğsü (Haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt (Krema kıvamında çırpılmış)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nar
  • Taze kekik

Ekmek Üstü Pazılı Tavuk Tirit Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu bir tutam tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tavada kısık ateşte kızartın.
  • Kızarmış ekmeklerin üzerine pazı ve yoğurdu koyun tavuğu pay edin. Nar ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder