Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- ½ su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 cimdik tuz
- 1 şişe limon aroması veya 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
- 3 yumurta
- 2 su bardağından 2 parmak az un (200 gram)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı süt
- 3-4 adet elma
Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi Yapılışı
- Yağı, şekerleri, aramayı ve tuzu bir kaba alın ve kremsi kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek devam çırpın.
- Kabartma tozunu ve unu karıştırın, yarısını karışıma ekleyin devam çırpın. Sütü ve geri kalan unu ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru aktarın ve düzeyin.
- Elmayı soyun, sekize bölün ve hamurun üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece (Fanlı 160 derece) fırında 45 dakika pişirin. Son 5 dakika fırını kapatın. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Servis yapmadan önce dilerseniz pudra şekeri serpin. Kolay gelsin. Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder