21 Mayıs 2021 Cuma

Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi

 

Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • ½ su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 cimdik tuz
  • 1 şişe limon aroması veya 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağından 2 parmak az un (200 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3-4 adet elma

    Elmali Kek (Çok Partik) Tarifi Yapılışı

  • Yağı, şekerleri, aramayı ve tuzu bir kaba alın ve kremsi kıvam alana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek devam çırpın.
  • Kabartma tozunu ve unu karıştırın, yarısını karışıma ekleyin devam çırpın. Sütü ve geri kalan unu ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru aktarın ve düzeyin.
  • Elmayı soyun, sekize bölün ve hamurun üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece (Fanlı 160 derece) fırında 45 dakika pişirin. Son 5 dakika fırını kapatın. Piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Servis yapmadan önce dilerseniz pudra şekeri serpin. Kolay gelsin. Deneyeceklerin şimdiden eline sağlık. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder