Tavada Pratik Çaykama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 3-4 yaprak pazı
- 4 dal taze soğan yaprağı
- 3-4 yaprak ıspanak(küçük)
- Yarım demet maydanoz
- 5 dal dereotu
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- 1, 5-2 bardak un(hamur cıvık olacak ona göre ayarlayabilirsiniz. )
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı çökelek veya lor
- Karabiber
- Acı pul biber(siz tatlı koyabilirsiniz. )
- Çörek otu
- Tuz
Not: siz ot miktarını artırabilir veya azaltabilir;isteğinize göre başka baharatlar ekleyebilirsiniz.
Tavada Pratik Çaykama Tarifi Yapılışı
- İlk önce ıspanağı, pazıyı, soğan yapraklarını, maydanozu ve dereotunu doğruyoruz.
- Derince bir kaba unu, yumurtayı, tuzumuzu ve kabartma tozumuzu ve baharatlarımızı ekleyip çırpıyoruz.
- Az su ile hamurumuzu karıyoruz;hamurumuz katı olmasın cıvık olacak ki tavaya yayılsın.
- Hamur hazırlandıktan sonra üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Tavaya yağımızı koyup hafif ısındıktan sonra hamurumuzu tavaya döküp güzelce yayıyoruz.
- Spatula ile altını üstünü çevirerek pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder