9 Nisan 2020 Perşembe

Tavada Pratik Çaykama Tarifi

Tavada Pratik Çaykama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3-4 yaprak pazı
  • 4 dal taze soğan yaprağı
  • 3-4 yaprak ıspanak(küçük)
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 1, 5-2 bardak un(hamur cıvık olacak ona göre ayarlayabilirsiniz. )
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı çökelek veya lor
  • Karabiber
  • Acı pul biber(siz tatlı koyabilirsiniz. )
  • Çörek otu
  • Tuz
Not: siz ot miktarını artırabilir veya azaltabilir;isteğinize göre başka baharatlar ekleyebilirsiniz.

Tavada Pratik Çaykama Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce ıspanağı, pazıyı, soğan yapraklarını, maydanozu ve dereotunu doğruyoruz.
  2. Derince bir kaba unu, yumurtayı, tuzumuzu ve kabartma tozumuzu ve baharatlarımızı ekleyip çırpıyoruz.
  3. Az su ile hamurumuzu karıyoruz;hamurumuz katı olmasın cıvık olacak ki tavaya yayılsın.
  4. Hamur hazırlandıktan sonra üzerine doğradığımız yeşillikleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  5. Tavaya yağımızı koyup hafif ısındıktan sonra hamurumuzu tavaya döküp güzelce yayıyoruz.
  6. Spatula ile altını üstünü çevirerek pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder