Ev Yapımı İskender Tarifi İçin Malzemeler
- 400 g dana tranç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 ml domates püresi
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
Servis için
- Tırnaklı pide
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 sivri biber
- 2 domates
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Üzeri için
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Ev Yapımı İskender Nasıl Yapılır?
- Dana bonfile etini streç filme sarıp dondurucuya alın. Yaklaşık 1-1,5 saat buzlukta bekletin. Bıçakla ince dilimler kesebileceğiniz sertliğe geldiğinde eti buzluktan çıkarın.
- Keskin bir bıçak yardımıyla ince yaprak şeklinde dilimler kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye etleri alın ve suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin.
- Zeytinyağı ve tereyağını da tencereye ilave edip kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
- Sosu için zeytinyağı ve tereyağını bir sos tenceresine alıp ısıtın. Domates püresi ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında tuzunu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin. Pideleri küp küp doğrayıp tavaya ekleyin ve hafif pembeleşene kadar kızartın.
- Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın. Biberleri ve dörde böldüğünüz domatesleri yağda kızartıp hazırlayın.
- Servis tabağına önce hafif kızarttığınız pideleri yayın. Üzerine domates sosu gezdirin ve kızarttığınız etleri yerleştirin. Tereyağını eritip etlerin üzerine gezdirin. Yanında yoğurt, kızarttığınız domates ve biberleri yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder