Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 2 patates
- 2 havuç
- 2 yeşil biber
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Köftesi İçin
- 300 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Arzu ettiğiniz baharat ben kekik ve kimyon kullandım
Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köftesi hazırlanır. Bütün malzemeler bir kapta toplanır güzelce yoğurulur. Misket şekli verilir dolaba dinlenmeyi alınır.
- Bu sırada patatesler küp küp doğranır hafif kızartılır. Havuçlar dilim dilim doğranır hafif kızartılır.
- Orta boy bir borcama önce kızaran patatesler üzerine havuçlar eklenir. Bezelye ve doğranmış biber eklenir.
- En son üzerine misket şeklini verdiğimiz köfteler dizilir.
- Ayrı bir kapta salça tuz ve baharatları karıştırıp üzerine sıcak su ilave edilir ve borcama dökülür. Bir yağlı kağıt su ile ıslatılıp suyu sıkılır borcamın üzerine kapatılır.
- 200 derece fırında kontrollü bir şekilde yarım saat kadar pişirilir.
- Malzemelerimizi önceden kızarttığımız için pişmesi uzun sürmeyecektir. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder