24 Mayıs 2021 Pazartesi

Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi

 

Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 2 yeşil biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Köftesi İçin

  • 300 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Arzu ettiğiniz baharat ben kekik ve kimyon kullandım

    Fırında Patatesli Bezelyeli Misket Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köftesi hazırlanır. Bütün malzemeler bir kapta toplanır güzelce yoğurulur. Misket şekli verilir dolaba dinlenmeyi alınır.
  • Bu sırada patatesler küp küp doğranır hafif kızartılır. Havuçlar dilim dilim doğranır hafif kızartılır.
  • Orta boy bir borcama önce kızaran patatesler üzerine havuçlar eklenir. Bezelye ve doğranmış biber eklenir.
  • En son üzerine misket şeklini verdiğimiz köfteler dizilir.
  • Ayrı bir kapta salça tuz ve baharatları karıştırıp üzerine sıcak su ilave edilir ve borcama dökülür. Bir yağlı kağıt su ile ıslatılıp suyu sıkılır borcamın üzerine kapatılır.
  • 200 derece fırında kontrollü bir şekilde yarım saat kadar pişirilir.
  • Malzemelerimizi önceden kızarttığımız için pişmesi uzun sürmeyecektir. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder