9 Mayıs 2021 Pazar

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  • Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder