Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık hazır yufka
- Ceviz veya irmik
- 125 gram margarin + 1 çay bardağı sıvı yağı
Sosu:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
Şerbet:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağını ve sıvı yağı eritelim.
- Yufkalar ikişer şekilde üst üste koyup üstüne yağdan azıcık döküp sürelim.
- Üzerine irmik veya ceviz serpelim. elimizle büzerek pile görüntüsü verelim. (nasıl yapacağınızı görmek istiyorsanız videomuzu izleyebilirsiniz).
- Borcam veya tepsiye dizelim. Biz yan yana 9 adet dizdik.
- 190-200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Sosu hazırlıyoruz. Tüm sos malzemelerini çırpalım. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sosu dökelim bi 10-15 dakika daha sosuyla pişirelim.
- Pişince soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder