11 Mayıs 2021 Salı

Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi

 

Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık hazır yufka
  • Ceviz veya irmik
  • 125 gram margarin + 1 çay bardağı sıvı yağı

Sosu:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Şerbet:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

    Hazır Yufkadan Cevizli Pileli Perde Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tereyağını ve sıvı yağı eritelim.
  • Yufkalar ikişer şekilde üst üste koyup üstüne yağdan azıcık döküp sürelim.
  • Üzerine irmik veya ceviz serpelim. elimizle büzerek pile görüntüsü verelim. (nasıl yapacağınızı görmek istiyorsanız videomuzu izleyebilirsiniz).
  • Borcam veya tepsiye dizelim. Biz yan yana 9 adet dizdik.
  • 190-200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Sosu hazırlıyoruz. Tüm sos malzemelerini çırpalım. Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sosu dökelim bi 10-15 dakika daha sosuyla pişirelim.
  • Pişince soğuk şerbeti ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder