8 Mayıs 2021 Cumartesi

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 4 yufka
  • 2 soğan
  • 150 gr beyazpeynir
  • 1 su bardağı süt
  • Yarm su bardağı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
  • Tuz
  • Karabiber

Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtaları çukur bir kaba kırıp çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya işlemine devam edin.
  • Bu esnada ıspanakları sudan geçirin ve iyice temizledikten sonra doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın.
  • Bir kaşık zeytinyağını tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Soteleme işleminden sonra tavayı ocaktan alın. Ve karışımın içerisine ufalanmış peynir ilave edin.
  • Fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Üzerini biraz sütlü karışımla ıslatıp ikinci kat yufkayı yayın.
  • Islattığınız yufkanın üzerine ıspanaklı harcı ekleyip üçüncü yufkayı serin. Sütlü karışımla ıslatıp dördüncü yufkayı yayın.
  • Üzerine kalan sütlü karışımı dökün ve çörek otunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Özel günlerde sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreğini, hafifliği ile bilinen mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder