Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 3 kabak
- 3 taze soğan
- Karabiber
- 1 demet dereotu
- 75 gr beyaz peynir
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz beyaz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
- 1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
- Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir şekilde sıkarak suyunu süzün.
- Taze soğanları temizledikten sonra doğrayın. Dere otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
- Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini karıştırın.
- 2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
- Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin.
- Denenmiş kabak mücveri, pratik bir şekilde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder