Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 3 kabak
- 3 taze soğan
- Karabiber
- 1 demet dereotu
- 75 gr beyaz peynir
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz beyaz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
- 1.5 su bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanılacak kabakları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve kabuklarını soyun.
- Kabakları, rendenin ince tarafıyla büyük bir kaseye rendeleyin. Hafif bir şekilde sıkarak suyunu süzün.
- Taze soğanları temizledikten sonra doğrayın. Dere otlarını da yıkayın ve ince ince kıyın.
- Tuzu alınmış beyaz peyniri elinizle ufalayın. Rendelenmiş kabağa tüm malzemeleri ilave edin ve hepsini karıştırın.
- 2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağını tavada ısıtın. Yemek kaşığı dolusu mücver harcını yağa dökün.
- Harcın üzerine kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını da kızartın.
- Kızaran mücverleri kağıt havlu üzerine alın. Servis tabağına dizip üstlerine karabiber serpin.
- Denenmiş kabak mücveri, pratik bir şekilde hazırlanan makarna salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavada Kabak Mücverin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kabağın içinde bulunan çekirdekler, sağlık açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle rendeleme işlemi esnasında çekirdeklerini atmamaya dikkat edin.
- Kıvamı tutturabilmek için rende işleminin ardından, kabakları temiz bir tülbente koyun ve suyunu sıkın.
- Harcın içine ekleyeceğiniz un miktarını iyi ayarlayın.
- Zeytinyağı, kızartma yemeklerinde yağı çekmediği için hem sağlıklı, hem de lezzetli tarifler yapmanızı kolaylaştıracaktır.
- Mücverler piştikten sonra, üzerinde kağıt havlu bulunan bir tabağa yerleştirin. Bu sayede fazla yağ süzülecektir.
- Mücveriniz dağılıyor ve kıvamı istediğiniz gibi olmuyorsa, içine az miktarda un ekleyerek karıştırın.
- Farklılık katmak için harcın içerisine süt ekleyerek, sütlü kabak mücveri de yapabilirsiniz.
- Malzemeleri zenginleştirmek için, kabağa ek olarak patates rendesi de kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Kabak Mücver Kaç Kalori?
- Yağda kızartılarak pişirilen, 100 gramlık bir porsiyon da kabak mücver yaklaşık 80 kaloridir. Fırında pişirildiğinde ise kalori miktarı 65'e düşer.
- Kalori düşürmenin diğer yöntemi ise tarifin içine un eklememektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder