Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yumurta
- 1 tutam maydanoz
Bulamak için ;
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu ( ben kendi kuruttuğum ekmekleri galeta unu yaptım )
- 2 tane yumurta
- Kızartmak için;zeytinyağı
Yapılışı
- Pirinci yıkayalım üzerine 2 buçuk çay bardağı su koyalım, haşlayalım.
- Bir tavaya yağı alalım soğanı doğrayalım biraz kavurduktan sonra etin yarısını koyalım ikisini bir güzelce kavuralım diğer yarısı çiğ olacak.
- Maydanozu doğrayalım, haşlanan ve soğuyan pirinçi, etleri, maydanozu, yumurtayı, tuzu ve baharatları bir kaba alalım ardından güzelce yoğuralım.
- Ağzına streç film geçirip buz dolabına koyalım dinlensin.
- Dinlenen köfte harcımızı elimizle oval şekil verelim sonra önce una bulayalım sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayalım ( hepsini bu şekilde yapalım ).
- Kızartmaya başlayalım 1 su bardağından 1 parmak eksik yağı tavaya alalım ısınınca köfteleri kızartalım.
( yanına patates kızarttım ben makarna da yapabilirsiniz ).
Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder