25 Mayıs 2021 Salı

Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Tuz

    Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.
  • Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.
  • Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
  • Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha (yakmamaya dikkat ederek, gerekirse ocağı kısıp) kavurmaya devam edin.
  • Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
  • Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) ocağın altını kapatın.
  • 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder