Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı domates rendesi
- 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
- 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
- 1 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Tuz
Tavuklu Şehriyeli Pilav Tarifi Yapılışı
- Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.
- Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.
- Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
- Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha (yakmamaya dikkat ederek, gerekirse ocağı kısıp) kavurmaya devam edin.
- Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
- Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
- Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) ocağın altını kapatın.
- 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder