Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 2 küçük dilim bayat ekmek içi
- 150 gr kaşar peyniri
- Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin.
- Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
- Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.
- Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın.
- Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Kaşarlı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Köfte harcını buzdolabında dinlendirmek istiyorsanız, yumurta eklemeyebilirsiniz.
- Bayatlayan ekmekleri elinizle ufalayın veya rondodan geçirin.
- Artan köfte harcını şekil verdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
- Kaşar peynirini rendelemek yerine, küçük küpler halinde de kesebilirsiniz.
- Kızarttığınız köfteleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder