Kayserinin Meşhur Tandır Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2-2, 5 su bardağı kadar un
Iç harcı için
- 150 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- Baharatlar; tozbiber, tuz
- Bir tutam maydanoz
Arası için;
- 50 gram margarin ya da tereyağ
- 3 yemek kaşığı dolusu tahin
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam ve çörek otu
Kayserinin Meşhur Tandır Böreği Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabının içine 1 su bardağı suyu, silme 1 çay kaşığı tuzu, 1 yemek kaşığı sirkeyi koyalım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edelim. En az 1 saat dinlendirelim.
- İçini hazırlayalım. Kıymayı rengi dönene kadar kavurup, küp küp doğranmış soğanları ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tuz, toz biber ve maydanoz ekleyelim. ( evde maydanoz olmadığı için ben kullanamadım. ).
- Arasına sürmek için harcımızı hazırlayalım. Önce katı yağımızı eritelim, ocağın altını kapatıp tahini ekleyelim.
- Hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Bezeleri incecik açalım. Arasina yağ ve tahin karışımını her yere gelecek şekilde gezdirelim. Hamurun ortasını yuvarlak biçimde kesip, kenarlarını da üçgen kesip, üst üste koyalım. Büzerek tekrar beze haline getirelim. 3 bezeye de aynı işlemi uygulayalım. (görseller de bütün yapım aşamasını göstermeye çalıştım. )hazırladığımızı buzdolabına koyalım 10 dakika donmaya bırakalım.
- Tepsimizi yağlayalım. Bu tarif mini fırın tepsisine tam ölçü oluyor.
- Donan hamurumuzun iki bezesini incecik açıp tabana yerleştirelim. Kiymali harcı her yere eşit olarak gelecek şekilde serpelim.
- Üçüncü katıda açıp böreğimizin kapağını kapatalım.
- Yoğurt ve sıvı yağı karıştıralım, böreğimizin üzerine sürelim.
- Dilediğimiz kadar çörek otu ve susamla süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder