9 Mayıs 2021 Pazar

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 yumurta
  • 5 yemek kaşığı margarin
  • 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir

Süslemek için

  • Hindistan cevizi

Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.
  • 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.
  • Ortasını havuç şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.
  • Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
  • Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.
  • Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
  • Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
  • Kemalpaşa tatlısını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder