Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 5 yufka
- 1 şişe soda
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için
- 500 gr kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- 2 sivri biber
- 1 salçalık kırmızıbiber
- 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip kavurun.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile tatlandırıp ocaktan alın. İnce doğranmış sivri biber, kırmızıbiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
- Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde içine yerleştirin. İki yufkayı iri parçalar şeklinde yerleştirin.
- Kıymayı yufkaların üzerine yayıp kalan iki yufkayı da aynı şekilde iri parçalar şeklinde koparıp tepsiye dizin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine doğru kapatın.
- Bıçakla dilimlere ayırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Soda, süt ve ayçiçeği yağı ekleyip karıştırın ve bu karışımı kepçe yardımı ile yufkaların her tarafını ıslatacak şekilde dökün.
- 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, tepsiyi fırına yerleştirip kızarıncaya kadar pişirin.
- Kıymalı ve sodalı tepsi böreğini, yanına çok yakışan fellah köfte ve rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder