5 Mayıs 2021 Çarşamba

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Tarifi

 

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 şişe soda
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • 500 gr kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kıymalı Ve Sodalı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip kavurun.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ile tatlandırıp ocaktan alın. İnce doğranmış sivri biber, kırmızıbiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
  • Fırın tepsisini yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde içine yerleştirin. İki yufkayı iri parçalar şeklinde yerleştirin.
  • Kıymayı yufkaların üzerine yayıp kalan iki yufkayı da aynı şekilde iri parçalar şeklinde koparıp tepsiye dizin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine doğru kapatın.
  • Bıçakla dilimlere ayırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Soda, süt ve ayçiçeği yağı ekleyip karıştırın ve bu karışımı kepçe yardımı ile yufkaların her tarafını ıslatacak şekilde dökün.
  • 15-20 dakika dinlendirdikten sonra, tepsiyi fırına yerleştirip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Kıymalı ve sodalı tepsi böreğini, yanına çok yakışan fellah köfte ve rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder