12 Mayıs 2021 Çarşamba

Leblebiden Humus Tarifi

 

Leblebiden Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml su
  • Tuz
  • 150 gr leblebi
  • 2 diş sarımsak 
  • 60 gr tahin
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber 

Leblebiden Humus Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede su ve tuzu kaynatıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde mutfak robotu içerisine leblebi, sarımsak çekilir ve içerisine su eklenir. Sıcak karışım soğutulur. 
  • Ardından içerisine tahin, ve yağ eklenir ve püre kıvamına gelinceye dek robottan çekmeye devam edilir.
  • Humus biraz daha soğuduktan sonra yarım limon suyu sıkılır ve tekrar karıştırılarak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder