10 Mayıs 2021 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
  • Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
  • Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıfı daha modern bir şekilde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder