Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kurusoğan
- Bezelyeli havuçlu garnitür
- 1 yemek kaşığı salça
Baharat olarak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Püresi için
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
Üzeri için
- Kaşar rendesi
Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi Yapılışı
- 2 parça tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra suyunu çeken tavuklara zeytinyağ eklenir ve 1 adet küp küp doğranmış soğan ilave edilir.
- Daha sonra garnitür ilave edilir ve karıştırılır.
- Bir kaç dakika sonra salça ilave edilir biraz su ilavesi yapıldıktan sonra baharatlar ilave edilir ve altı kapatılır.
- Baharat olarak kekik kimyon karabiber pulbiber tuz kullandım.
- Başka bir tarafta.4 adet patates yuvarlak doğranır üzeri geçecek kadar su ilavesi yapılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Pişen patatesler püre haline getirin ve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ve yarım çay bardağı süt ilave edilir ve kısık ateşte yumuşak bi kıvam yapılır.
- Baharat olarak patates püresine karabiber ve tuz kullandım.
- Daha sonra güveçlerin içine ilk önce püre daha sonra tavuk harcımız ilave edilir.
- Üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyene kadar fırında bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder