1 Mayıs 2021 Cumartesi

Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi

 

Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kurusoğan
  • Bezelyeli havuçlu garnitür
  • 1 yemek kaşığı salça

Baharat olarak

  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Püresi için

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt

Üzeri için

  • Kaşar rendesi

    Patates Püreli Yatağında Garnitürlü Tavuk Güveç Tarifi Yapılışı

  • 2 parça tavuk göğsü küçük küçük doğranır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Daha sonra suyunu çeken tavuklara zeytinyağ eklenir ve 1 adet küp küp doğranmış soğan ilave edilir.
  • Daha sonra garnitür ilave edilir ve karıştırılır.
  • Bir kaç dakika sonra salça ilave edilir biraz su ilavesi yapıldıktan sonra baharatlar ilave edilir ve altı kapatılır.
  • Baharat olarak kekik kimyon karabiber pulbiber tuz kullandım.
  • Başka bir tarafta.4 adet patates yuvarlak doğranır üzeri geçecek kadar su ilavesi yapılır ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen patatesler püre haline getirin ve içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ve yarım çay bardağı süt ilave edilir ve kısık ateşte yumuşak bi kıvam yapılır.
  • Baharat olarak patates püresine karabiber ve tuz kullandım.
  • Daha sonra güveçlerin içine ilk önce püre daha sonra tavuk harcımız ilave edilir.
  • Üzerine kaşar serpilir ve kaşar eriyene kadar fırında bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder