9 Mayıs 2021 Pazar

Pide Kapama Tarifi

 

Pide Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket maya(yaş kullandım)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Çörek otu

İçi için;

  • Sucuk
  • Kuşbaşı
  • Kaşar peyniri
  • Yumurta

    Pide Kapama Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için gerekli malzemeler yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvamda ama yumuşak olmalı.
  • 2 parçaya bölünür.
  • El ile büyük bir yuvarlak açılır.
  • Üzerine yumurta sürülür, kasar serpilir,.
  • Ardından sucuk, kuşbaşı ilave edilir.
  • Diğer hamur da aynı boyutta açılır üzerine kapatılır.
  • Üzerine yine yumurta sürülür, çörek otu serpilir.
  • 200 derece fırına verilir.
  • Çıkarmaya yakın dilerseniz tereyağı koyabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder