Pide Kapama Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 4 su bardağı un
- 1 paket maya(yaş kullandım)
- 1 çay bardağı süt
- 1 fincan sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Çörek otu
İçi için;
- Sucuk
- Kuşbaşı
- Kaşar peyniri
- Yumurta
Pide Kapama Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için gerekli malzemeler yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır.
- Hamur ele yapışmayacak kıvamda ama yumuşak olmalı.
- 2 parçaya bölünür.
- El ile büyük bir yuvarlak açılır.
- Üzerine yumurta sürülür, kasar serpilir,.
- Ardından sucuk, kuşbaşı ilave edilir.
- Diğer hamur da aynı boyutta açılır üzerine kapatılır.
- Üzerine yine yumurta sürülür, çörek otu serpilir.
- 200 derece fırına verilir.
- Çıkarmaya yakın dilerseniz tereyağı koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder