Pide Üstü Ev Döneri Tarifi İçin Malzemeler
Döner için
- 500 g dana kıyma
- 1 adet büyük boy soğan (Rendelenmiş ve suyu çıkarılmış)
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Baharat (Arzuya göre; kimyon, karabiber, pul biber vs)
Pişirmek için
- Tereyağı veya zeytinyağı
Servis için
- 1 adet Ramazan pidesi
- Yoğurt
- Sızma zeytinyağlı salçalı sos
- Roka
- Domates (Dilimlenmiş)
- Sivri biber (Dilimlenmiş)
- Turşu (Dilimlenmiş)
- Baharat (sumak ve/veya pul biber)
Pide Üstü Ev Döneri Nasıl Yapılır?
- Döner için hazırladığınız tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun.
- Tezgahta pişirme kağıdı üzerine silindir şeklinde koyup rulo şeklinde sarın ve kenarlarını bonbon şeker gibi kapatın. 2 saat buzdolabında, sonrasında da en az 1 gün buzlukta bekletin.
- Pişirmeden önce buzluktan çıkarıp keskin bir bıçakla yaprak şeklinde dilimleyin.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 5 dakika süreyle ön pişirme yapın. Servis öncesi tavada tereyağı veya zeytinyağı ile yaprak dönerin iki yüzünü pişirin.
- Döneri pidenin üzerine alarak yoğurt, sızma zeytinyağlı salçalı sos, roka, domates, sivri biber, turşu, sumak ve/veya pul biber ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder