Puf Puf Kabaran Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 2 yumurta (akı hamura sarısı üzerine sürülecek)
- 8-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- İçine sürmek için tereyağ
Puf Puf Kabaran Açma Tarifi Yapılışı
- Önce süt ve suyu (ılık olsun) hamur yoğuracağımız derin kaba alalım.
- Şeker ve mayayı ekleyip homojen bir karışım olması için karıştırıp 5dk bekletelim sonra diğer malzemeleri ve unu da kontrollü bir şekilde ekleyip kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ağzını kapatıp 1 saat bekletelim.
- Mayalanan hamuru birkaç yumruklayalım maya kokusu gitsin sonra bezelere bölüp elimizi yağa batırıp bezelerden birini alıp dairesel şekilde açalım.
- İçine tereyağ koyup videodaki gibi açmaları hazırlayıp tepsiye dizelim 15dk tepside mayalanması için bekletelim.
- Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serpip 180 derece fırında pişirelim çıkınca üzerini bezle örtelim afiyet olsun 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder