Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 110 ml ılık süt (yarım su bardağı)
- 200 gr un
- 1 çay kaşığı instant maya
- 30 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Sarımsak sos için:
- 1 iri diş sarımsak (bir fiske tuzla birlikte dövülmüş)
- 1 dolu çay kaşığı mayonez
- 15 gr tereyağı (eritilip ılıtılmış)
- 1 y. kaşığı çırpılmış yumurta
- 1 y. kaşığı ince doğranmış yeşil soğan
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
- Üzeri için; dikine, ince dilimlenmiş kaşar ve rende kaşar (rende kaşar yerine mozzarella da olur)
Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?
- Hamur için; Ilık süte toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Üzerini örtüp 10 dk aktive edin. Un ve tuzu ekleyin.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. En son oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağını da ekleyip güzelce yoğurup toparlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurunuzu yuvarlayıp alın, üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Sarımsak sos için; Tüm malzemeleri karıştırın.
- Mayalanan hamuru elinizle hafif hafif açarak genişletin. Üzerine bıçakla pide gibi dilim şeklinde kesikler yapın.
- Kesiklere blok şeklinde ince dilimlenmiş kaşarlar yerleştirin ve bastırın. Ve en üste de rende kaşar serpin.
- 180 dereceye ısıtılmış alt üst fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin. AFIYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder