9 Mayıs 2021 Pazar

Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi

 

Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • Yarım mor lahana
  • 2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Süzme yoğurt
  • Ceviz

    Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
  • İkisinide ayrı tavalarda sıvı yağ ile kavuralım.
  • Kavurduğumuz lahana ve havuçları ayrı kaplara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Süzme yoğurdumuza sarımsağı rendeleyelim.
  • Önce havucu yoğurtla harmanlayalım tabağa kaşık yardımıyla koyup ortasını hafif açalım.
  • Daha sonra mor lahanayı yoğurtla harmanlayalım ve havucun üzerine koyalım.
  • Üzerine ceviz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Görsel olarak ve tat olarak harika bir tarif ☺️ Afiyet olsun 🎈

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder