Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- Yarım mor lahana
- 2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- Süzme yoğurt
- Ceviz
Süslü Havuç Tarator (Mor Lahana) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havuç ve mor lahanayı rendeleyelim.
- İkisinide ayrı tavalarda sıvı yağ ile kavuralım.
- Kavurduğumuz lahana ve havuçları ayrı kaplara alalım ve soğumaya bırakalım.
- Süzme yoğurdumuza sarımsağı rendeleyelim.
- Önce havucu yoğurtla harmanlayalım tabağa kaşık yardımıyla koyup ortasını hafif açalım.
- Daha sonra mor lahanayı yoğurtla harmanlayalım ve havucun üzerine koyalım.
- Üzerine ceviz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Görsel olarak ve tat olarak harika bir tarif ☺️ Afiyet olsun 🎈
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder