Sütlü Erişte Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 250 gr Erişte
- 3 su bardağı süt
- 100 gr kaşar peynir
- 30 gr tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- 15 gr tereyağı
Sütlü Erişte Nasıl Yapılır?
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Sütü tencerede ısıtıp tereyağını ekleyin. Bir taşım daha ısıtıp erişteleri ilave edin. 7 dakika haşlayın. Ocaktan alıp tuz, karabiber ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sütlü karışımı bir fırın kabına aktarın. Üzerine küp şeklinde kesilmiş tereyağı ile peyniri serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder