4 Mayıs 2021 Salı

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi

 

Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Tepsiye sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz(tuz oranını damak tadınıza göre belirleyin)

Üzeri için ;

  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • Birkaç adet soğan (ben arpacık soğanı kullandım)

    Tepsi Kebabı (Sini Kebabı) Tarifi Yapılışı

  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve biberleri rondodan geçirelim.
  • Derin bir karıştırma kabına kıymayı rondodan çekilmiş sebzeleri tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
  • Fırın tepsimizi alalım ve 1 dolu tatlı kaşığı salçayı tabanına elimizle hertarafına sürelim.
  • Tepsimizin içine kıymalı harcımızı koyalım her tarafını eşitleyecek şekilde yayalım.
  • Bıçakla baklava dilim şeklinde kıymalı harcımızı kesiyoruz.
  • Üzerini biber ,domates ve soğan dilimleri ile süsleyelim.
  • Bir su bardağı suya bir yemek kaşığı salçayı, tuz ve sıvı yağı koyarak karıştıralım ve tepsimizin üzerine gezdirelim.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder