Belen Tava Tarifi
Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 g dana kuşbaşı
- 3 adet domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 100 g tereyağı
Belen Tava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sebzelerimizi hazırlayalım, kabuklarını soyduğumuz domatesi küp küp doğrayalım.
- Soğanı da yemeklik doğrayalım. Benim soğanım büyük olduğu için ben yarım soğan kullandım. Bu tarif için 1 adet orta boy soğan yeterli olacaktır.
- Yeşil biberi ince uzun uzun kestikten sonra küçük küçük doğrayalım.
- Kırmızı biberi de yine aynı şekilde küçük küçük doğrayalım.
- Sarımsağı ince ince kıyalım.
- 28 cm toprak fırın kabımıza önce dana kuşbaşı etimizi daha sonra doğradığımız sebzelerimizi alalım.
- Üzerine pul biber , kekik, karabiber, tuz ekleyip elimizle tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Sıcak suyumuza domates salçası ekleyip salça eriyinceye kadar karıştıralım.
- Salçalı suyumuzu yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Son olarak küp küp kestiğimiz tereyağını yemeğimizin üzerine aralıklı bir şekilde koyalım.
- Belen tavamızı 200 derece fırında 1saat 20 dakika pişmeye bırakalım. Yemeğimiz pişerken ara ara kapağını açıp bir kaşıkla alt üst olacak şekilde karıştıralım. Bunu yemeğimizin kurumaması için yapmanızı öneririm.
- Fırından aldığımız belen tavamız hazır. Yumuşacık pişen eti ve sosuyla bu lezzeti çok seveceğinize eminim. Yemeğimizi dilerseniz lavaş ekmeği ile de servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder