Bolonez Soslu ( Kıymalı) Spagetti Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket spagetti
Sıcak su
Bolonez sosu için;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 250-300 gr kıyma
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates rendesi (püresi)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı taze kekik
Bolonez Soslu ( Kıymalı) Spagetti Makarna Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tavaya zeytinyağı, soğan, sarımsak, havuç ekleyip kavuralım.
- Kavrulan sebzelerin üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Ardından domates püresi , salça , tuz karabiber ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan karışıma su ekleyip suyunu çekene kadar kaynatalım.
- Taze kekiği de ekleyip karıştıralım. Bolonez sosumuz hazır.
- Haşladığımız spagetti makarnayı da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bolonez soslu spagetti servise hazır şimdiden afiyet olsun.
Not: Dilerseniz, renk vermesi için biber salçası ve toz kırmızı biber de ilave edebilirsiniz. Kıyma miktarını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder