Bolonez Soslu ( Kıymalı) Spagetti Makarna Tarifi

 

Bolonez Soslu ( Kıymalı) Spagetti Makarna Tarifi İçin Malzemeler

Yarım paket spagetti
Sıcak su

Bolonez sosu için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 250-300 gr kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi (püresi)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik

    Bolonez Soslu ( Kıymalı) Spagetti Makarna Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tavaya zeytinyağı, soğan, sarımsak, havuç ekleyip kavuralım.
  • Kavrulan sebzelerin üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ardından domates püresi , salça , tuz karabiber ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan karışıma su ekleyip suyunu çekene kadar kaynatalım.
  • Taze kekiği de ekleyip karıştıralım. Bolonez sosumuz hazır.
  • Haşladığımız spagetti makarnayı da ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Bolonez soslu spagetti servise hazır şimdiden afiyet olsun.
  • Not: Dilerseniz, renk vermesi için biber salçası ve toz kırmızı biber de ilave edebilirsiniz. Kıyma miktarını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder