Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
Tavukları Marine Etmek İçin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal sosu (Tozu varsa o da olabilir)
Kızartmadan Önce Tavukları Bulamak İçin
- 1 su bardağı un
- 1’er çay kaşığı karabiber kimyon ve beyaz biber
- 1’er tatlı kaşığı köri zerdeçal ve sarımsak tozu (Yoğun baharat tadı isterseniz arttırabilirsiniz baharat ölçülerini )
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- Yeterince tuz
- 1 kase baharatçı mısır cipsi
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsünü parmak kalınlığında (Uzunluğu size bağlı) doğruyoruz. Yoğurt ve hardalı çırpıyoruz.
- Doğradığımız tavukları ekleyip karıştırıyoruz. Hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.
- Pişirmeye yakın tavukları yoğurt sosundan çıkartıp bir süzgece alıyoruz. 10-15 dakika bekletiyoruz.
- Fazla yoğurtlardan arındırıyoruz. Un cips ve tüm baharatları rondodan geçiriyoruz. Tüm baharatlar iyice özleşiyor.
- Süzdüğümüz tavuk parçalarının her yerini bu karışıma buluyoruz. Yağı ısıtıyoruz. Çok aşırı kızgın da olmayacak ılık da. Yağ çok kızgın olursa dışı yanar içi çiğ kalır. Dikkat edin.
- Tavukları tek tek ısınmış yağa atıyoruz. Tavukları çevirerek kızartıyoruz. Sıcakken çıtır çıtır yiyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder