3 Haziran 2021 Perşembe

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi

 

Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü

Tavukları Marine Etmek İçin

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı hardal sosu (Tozu varsa o da olabilir)

Kızartmadan Önce Tavukları Bulamak İçin

  • 1 su bardağı un
  • 1’er çay kaşığı karabiber kimyon ve beyaz biber
  • 1’er tatlı kaşığı köri zerdeçal ve sarımsak tozu (Yoğun baharat tadı isterseniz arttırabilirsiniz baharat ölçülerini )
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz
  • 1 kase baharatçı mısır cipsi

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Çıtır Tavuk Parçaları Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü parmak kalınlığında (Uzunluğu size bağlı) doğruyoruz. Yoğurt ve hardalı çırpıyoruz.
  • Doğradığımız tavukları ekleyip karıştırıyoruz. Hava almayacak şekilde kapatıp buzdolabında bir kaç saat bekletiyoruz.
  • Pişirmeye yakın tavukları yoğurt sosundan çıkartıp bir süzgece alıyoruz. 10-15 dakika bekletiyoruz.
  • Fazla yoğurtlardan arındırıyoruz. Un cips ve tüm baharatları rondodan geçiriyoruz. Tüm baharatlar iyice özleşiyor.
  • Süzdüğümüz tavuk parçalarının her yerini bu karışıma buluyoruz. Yağı ısıtıyoruz. Çok aşırı kızgın da olmayacak ılık da. Yağ çok kızgın olursa dışı yanar içi çiğ kalır. Dikkat edin.
  • Tavukları tek tek ısınmış yağa atıyoruz. Tavukları çevirerek kızartıyoruz. Sıcakken çıtır çıtır yiyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder