3 Haziran 2021 Perşembe

Lemon Curd Cheesecake Tarifi

 

Lemon Curd Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket burçak bisküvi + 1 yemek kaşığı tereyağ/margarin
  • 1/2 (yarım) kutu krema
  • 3 yumurta (orta boy)
  • Yaklaşık 2 limonun suyu (1/3 çay bardağı kadar) ve isteğe bağlı kabuk rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram çilek ve negro veya oreo (üstüne süsleme istersen bunlar yoksa gerekli değil)

Limon sosu:

  • 1 çay bardağı yakın limon suyu
  • 1 dolu çay kaşığı nişasta
  • 3-4 kaşık şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı krema
  • 1 paket vanilin   

    Lemon Curd Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle fırını 160 derece alt üst fansız çalıştıralım. Tüm malzemelerimiz oda sıcaklığına gelmiş olsun.
  • Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz yağ ile harmanlayalım.
  • 24 cm lik kelepçeli kalıba kenarlarına doğru da az yükselterek kaplayalım ve fırına verelim. O fırında biraz tavlanırken iç krema harcını hazırlayacağız.
  • Önce labne, şeker, yoğurt ve kremayı karıştırma kabına alıp elimizle bir çırpıcı yardımıyla çırparak karışmasını sağlayalım.
  • Homojen bir karışım olduğunda içerisine önce tek tek yumurtaları kıralım (her birini kırıp tamamen çırptıktan sonra diğerini kırıyoruz).
  • Yumurtalardan sonra un, nişasta, limon suyunu da ekleyelim ve yine çırpalım.
  • Kalıbımızı fırından çıkaralım ve içine kremayı dökelim.
  • Bir kaç kez tezgaha hafif vurdurarak içinde hava kabarcığı kalmışsa üste çıkmasını sağlayalım.
  • Kalıbımızı içine kaynar su konmuş fırın tepsisine yerleştirerek 1 saat 15 dk kadar pişirelim.
    Fırından çıkınca ılıması için bekleyelim.
    ***burada bir dipnot düşmek istiyorum. Cheesecake dinlendikçe güzelleşir o nedenle ben bu pasta kısmını hep bir gün önceden yaparım ertesi günde sosunu yaparak servis ederim.
  • Lemon curd:Nişasta, yumurta sarısı, şeker ve limon suyunu bir sos kabına alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Fokurdamaya başladığında altını kapatarak tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • İlk sıcağını da atmış olacak. 1 yemek kaşığı kremayı da ekleyelim ve biraz daha çırpalım.
  • Üzerini tamamen kapatacak şekilde streç film ile kapatarak veya sürekli karıştırarak ılımasını sağlayalım.
  • Soğuyan cheesecake i kalıptan çıkararak üzerine sosumuzu dökerek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben süslemesi için genelde fresh meyveler kullanarak üzerini dekore ediyorum. Mesela çilek ve oreoları sırayla dizerek süsleyebileceğiniz gibi, hazır minik bezerler ve çilekleri kullanarak göreselde tarz bir süsleme de yapabilirsinz🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder