3 Haziran 2021 Perşembe

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri İçin

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt

    Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından süt ve sıvı yağı ilave edilir ve karıştırılır. Sonra irmik, un ve haşhaş eklenir.
  • Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
  • Şerbet için şeker ve su kaynatılır. 1-2 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır. Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan kekin üzerine dökülür.
  • Son olarak üzerine kremşanti sürülür. Kremşanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
  • Biz antep fıstığı tozu üzerinde yaban mersini ile süsledik. Siz dilediğiniz gibi de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ♡.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder