Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Üzeri İçin
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından süt ve sıvı yağı ilave edilir ve karıştırılır. Sonra irmik, un ve haşhaş eklenir.
- Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice çırpılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.
- Şerbet için şeker ve su kaynatılır. 1-2 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır. Şerbetin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan kekin üzerine dökülür.
- Son olarak üzerine kremşanti sürülür. Kremşanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
- Biz antep fıstığı tozu üzerinde yaban mersini ile süsledik. Siz dilediğiniz gibi de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ♡.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder