Kıymalı (Kuzu Etli) Enginar Çanağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet temizlenmiş çanak enginar
- 1 adet limon
- 250 gram kıyma yada minik kuşbaşı doğradığınız kuzu eti
- 1 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates yada 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağ
- Karabiber
- Tuz
- Az kimyon
- 1 tutam dereotu
Kıymalı (Kuzu Etli) Enginar Çanağı Dolması Tarifi Yapılışı
- Yarım limon suyu sıkılmış 1 litre suya temizlenmiş enginarları kalan limon ile ovup atıyoruz. Yayvan kapaklı bir tavaya dibini örtecek kadar zeytinyağı koyup kıymamızı kavuruyoruz.
- Soğanları, kapya biberi ve domatesi minik küp şeklinde doğrayıp soğan biber domatesi sırayla kavrulan kıymaya ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıyma ve soğan piştiğinde ocağın altını kapatıp baharatlarını arzu ettiğiniz miktarda atıp karıştırıyoruz harcımızı tencerenin kenarına çekip enginarları tencerenin kenarına koyup kıymalı harcımızı ya da etli harcımızı enginar çanaklarının üzerine eşit şekilde pay ediyoruz.
- Çanakların seviyesine kadar su koyup birkaç kaşık zeytinyağı kalan yarım limon suyu tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatıyoruz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıyoruz patates yumuşaklığında pişiriyoruz.
- Çatal batırma deneyini uyguluyoruz çatal rahatça batıyorsa ocağın altını kapatıyoruz en az 10 dakika dinlendirdikten sonra dereotu ile süsleyerek servis ediyoruz afiyet olsun.
Not1: Enginarın kılçıksız olması önemlidir Bursa yada Urla enginarını tavsiye ederim.
Not2: Etli yapacaksanız etinizi kızgın tavaya atın suyunu verip tekrar toplayıp çekene kadar pişirin pişmesini kontrol edin eğer pişmemişse kuzu eti ise çabuk pişer ama dana kullanırsanız su ilave edip kapağını kapatıp etlerin pişmesini sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder