3 Haziran 2021 Perşembe

Patates Graten Tarifi

 

Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 3-4 diş sarımsak

Arası Ve Üstü İçin

  • 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri

Üzerine Serpmek İçin

  • Ben 3-4 dal taze kekik kullandım maydanozda olur

    Patates Graten Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyar, halka halka veya yarım dilim şeklinde doğrar; geniş bir kaba alırız.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağını, rendelediğimiz sarımsakları ve diğer malzemeleri ekler, karıştırırız.
  • Yağladığımız orta boy fırın kabına patatesin yarısını boşaltır, yayarız. Araya rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serper, üstüne kalan patatesi yayar; ıslatıp buruşturduğumuz fırın kağıdını kapatır, 180 derecede 45-50 dakika pişiririz.
  • Çıkarıp çatal batırarak patateslerin pişip pişmediğini kontrol eder, pişmişse kalan kaşar peynirini serper; kızarana kadar tekrar fırına süreriz. Pişen yemeği ılıyınca servis ederiz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder