Patates Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy patates
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 3-4 diş sarımsak
Arası Ve Üstü İçin
- 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine Serpmek İçin
- Ben 3-4 dal taze kekik kullandım maydanozda olur
Patates Graten Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyar, halka halka veya yarım dilim şeklinde doğrar; geniş bir kaba alırız.
- Üzerine erittiğimiz tereyağını, rendelediğimiz sarımsakları ve diğer malzemeleri ekler, karıştırırız.
- Yağladığımız orta boy fırın kabına patatesin yarısını boşaltır, yayarız. Araya rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serper, üstüne kalan patatesi yayar; ıslatıp buruşturduğumuz fırın kağıdını kapatır, 180 derecede 45-50 dakika pişiririz.
- Çıkarıp çatal batırarak patateslerin pişip pişmediğini kontrol eder, pişmişse kalan kaşar peynirini serper; kızarana kadar tekrar fırına süreriz. Pişen yemeği ılıyınca servis ederiz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder