3 Haziran 2021 Perşembe

Her Kahvaltıda Yapmak İsteyeceksiniz! Ekmek Balığı Tarifi

 

Malzemeler

  • 8 dilim ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

Kızarmak için;

  • Sıvı yağ

    Yapılışı

  • Sosumuz için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları alalım.
  • Üzerine un, tuz ve sütü alalım, tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız tavamızın içerisine sıvı yağımızı alalım ve kızdıralım.
  • Ekmeklerimizi yaklaşık 1,5 – 2 cm kalınlığında dilimleyelim.
  • Ekmek dilimlerimizi hazırladığımız sosa arkalı önlü batıralım ve tavamıza alarak her iki tarafını da güzelce kızartalım.
  • Kızaran ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz servis tabağımıza alalım.
  • Yumurtalı ekmek kızartması olarak da bilinen ekmek balığımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder