Malzemeler
- 8 dilim ekmek
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
Kızarmak için;
- Sıvı yağ
Yapılışı
- Sosumuz için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları alalım.
- Üzerine un, tuz ve sütü alalım, tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Ocağa aldığımız tavamızın içerisine sıvı yağımızı alalım ve kızdıralım.
- Ekmeklerimizi yaklaşık 1,5 – 2 cm kalınlığında dilimleyelim.
- Ekmek dilimlerimizi hazırladığımız sosa arkalı önlü batıralım ve tavamıza alarak her iki tarafını da güzelce kızartalım.
- Kızaran ekmeklerimizi havlu kağıt serdiğimiz servis tabağımıza alalım.
- Yumurtalı ekmek kızartması olarak da bilinen ekmek balığımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder