3 Haziran 2021 Perşembe

Soğan Yatağında Parmak Köfte Tarifi

 

Soğan Yatağında Parmak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte Harcı İçin;

  • 500g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber

Soğan Yatağı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Domates Sosu İçin;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • Karabiber
  • Tuz

    Soğan Yatağında Parmak Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte harcı için uygun bir kap içerisine kıyma, yumurta, soğan rendesi, maydanoz, galeta unu, sarımsak ve baharatları alalım.
  • Harcımızı malzemeler birbiri ile özleşene kadar güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız harçtan parçalar alalım ve elimizle ince ve uzun olacak şekilde şekil verelim. Bütün harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Soğan yatağı için uygun bir tava içerisine yağımızı alalım, iri doğradığımız soğanları ekleyerek bir süre kavuralım.
  • Kavrulan soğanlarımızın üzerine kırmızı toz biber, tuz ve nar ekşisini ekleyerek soteleyelim ve ocaktan alalım.
  • Domates sosu için küçük bir tava içerisine domates salçasını alarak kavuralım. Üzerine rendelediğimiz domateslerimizi, karabiber ve tuzu ekleyerek pişirelim.
  • Ayrı bir tavaya sıvı yağımızı alıp kızdıralım ve tüm köftelerimizi kızartalım.
  • Sunum için soğanlarımızı uygun bir servis tabağına alalım. Üzerine kızarttığımız köfteleri dizerek üzerine domates sosumuzu gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder