3 Haziran 2021 Perşembe

Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi

 

Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber

Üzeri için

  • 3 adet domates veya domates sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu sos için

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları baş kısımlarına dokunmadan alacalı şekilde soyup ortadan ikiye böldüm, acısının çıkması için tuzlu suya koydum.
  • Diğer taraftan kızartacağım tüm malzemeleri soyup minik küpler halinde doğradım.
  • Kızartmak için tavaya yağ ekleyip sırasıyla hepsini kızartıp havlu kağıt serili tabağa çıkardım.
  • Tuzlu sudan aldığım patlıcanları yıkadım ve suyu süzüldükten sonra her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ sürdüm ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup fırında iyice kızarıp yumuşayana kadar pişirdim.
  • Fırından çıkardığım patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla ezdim ve çukur oluşturdum.
  • İçlerine kızartmış olduğum malzemeleri ekledim.
  • Diğer yandan sosum için domatesleri soyup minik minik doğradım.
  • Sıvıyağ eklediğim tavama domatesleri tuzu ve rendelediğim sarımsağı ve karabiberi ekleyip kaynattım.
  • İçlerini doldurduğum patlıcanlarımın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonrada sosumu ekleyip servis ettim. Dilerseniz maydanozda çok yakışıyor. Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder