Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bostan patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
Üzeri için
- 3 adet domates veya domates sosu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- Tuz
Yoğurtlu sos için
- 1 büyük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Kızartmak için
- Sıvıyağ
Yaz Aylarında Vazgeçilmez Olacak Bir Patlıcan Lezzeti Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları baş kısımlarına dokunmadan alacalı şekilde soyup ortadan ikiye böldüm, acısının çıkması için tuzlu suya koydum.
- Diğer taraftan kızartacağım tüm malzemeleri soyup minik küpler halinde doğradım.
- Kızartmak için tavaya yağ ekleyip sırasıyla hepsini kızartıp havlu kağıt serili tabağa çıkardım.
- Tuzlu sudan aldığım patlıcanları yıkadım ve suyu süzüldükten sonra her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ sürdüm ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup fırında iyice kızarıp yumuşayana kadar pişirdim.
- Fırından çıkardığım patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla ezdim ve çukur oluşturdum.
- İçlerine kızartmış olduğum malzemeleri ekledim.
- Diğer yandan sosum için domatesleri soyup minik minik doğradım.
- Sıvıyağ eklediğim tavama domatesleri tuzu ve rendelediğim sarımsağı ve karabiberi ekleyip kaynattım.
- İçlerini doldurduğum patlıcanlarımın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonrada sosumu ekleyip servis ettim. Dilerseniz maydanozda çok yakışıyor. Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder