Kadayıflı Cevizli Revani Bu Revaniye Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı kadayıf (Kavrulmuş)
- 1 çay bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri İçin
- İri çekilmiş ceviz
- Kavrulmuş kadayıf
Kadayıflı Cevizli Revani Bu Revaniye Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı
- Nefis bir tatlı oldu bu revaniyi birde böyle deneyin çok seveceksiniz.
- İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon suyu ilave edin kısık ateşte 13 dakika pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın. İrmiği ekleyip çırpın.
- Son olarak kavrulmuş kadayıf ve iri çekilmiş ceviz ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayın.
- 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya yakın soğuk şerbeti dökün. 1-2 saat dinlendirin servis yapın.
Not: Tatlı şerbeti tam çekiyor bol şerbetli olmuyor siz bol şerbetli severseniz şekeri ve suyu 1 bardak daha arttırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder