3 Haziran 2021 Perşembe

Kadayıflı Cevizli Revani Bu Revaniye Bayılacaksınız Tarifi

 

Kadayıflı Cevizli Revani Bu Revaniye Bayılacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı kadayıf (Kavrulmuş)
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin

  • İri çekilmiş ceviz
  • Kavrulmuş kadayıf

    Kadayıflı Cevizli Revani Bu Revaniye Bayılacaksınız Tarifi Yapılışı

  • Nefis bir tatlı oldu bu revaniyi birde böyle deneyin çok seveceksiniz.
  • İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu uygun bir tencereye alın bir taşım kaynayınca limon suyu ilave edin kısık ateşte 13 dakika pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  • Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın üzerine yoğurt ve sıvı yağ ekleyip çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpın. İrmiği ekleyip çırpın.
  • Son olarak kavrulmuş kadayıf ve iri çekilmiş ceviz ekleyip spatula ile karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayın.
  • 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya yakın soğuk şerbeti dökün. 1-2 saat dinlendirin servis yapın.
  • Not: Tatlı şerbeti tam çekiyor bol şerbetli olmuyor siz bol şerbetli severseniz şekeri ve suyu 1 bardak daha arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder