Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kase garnitür (Ben 500 gram hazır garnitür kullandım)
- 6 adet konserve enginar
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sosu İçin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin
- Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yemeklik doğradığınız ya da tercihe bağlı robotta çektiğimiz soğanları, 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım. Kapaklı bir tavanız varsa onunla da yapabilirsiniz.
- Üzerine garnitürü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Ayrı bir kaseye aldığımız zeytinyağı içerisine limon suyunu, tuz ve şekeri karıştırarak sosumuzu hazırlayalım.
- Daha sonra enginarlarımızı yarım limon ile ovuyoruz kararmamaları için,.
- Sonra çukur kısmı aşağıya bakacak şekilde tenceremize yerleştirelim ve üzerine sosumuz ile sıcak suyu gezdirelim.
- Tenceremizin kapağını kapatalım, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika enginarlar pişene kadar haşlayalım. Sık sık kontrol ederek dağılmamasını sağlayın.
- Enginarlarımız piştikten sonra garnitürlü harcımızı enginarların üzerine ekleyelim 5 dakika kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım. Dereotu ve isteğe bağlı limonla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder