Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük kahve fincanı pirinç
- 1 bas soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1/2 (yarım) demet nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 10 adet kuru kabak
- 10 adet kuru acur
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Karışık Kuru Dolma Tarifi Yapılışı
- Kuru biber, patlıcan, acur ve kabağı sırayla sıcak suda çok hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sonra soğuk suya tutup süzüyoruz.
- 2 fincan pirinci yıkayıp süzüyoruz. Çukur bir kaba alıyoruz.
- Salça baharatlar nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını koyup iyice karıştırıyoruz.
- Kuru malzemelerin yarısına kadar içten koyup üst taraflarına bastırarak tencereye sıralıyoruz.
- Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını gezdiriyoruz.
- Hafif üstüne çıkacak kadar sıcak su koyup üstüne tabak kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder