3 Haziran 2021 Perşembe

Karışık Kuru Dolma Tarifi

 

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük kahve fincanı pirinç
  • 1 bas soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet kuru kabak
  • 10 adet kuru acur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

    Karışık Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  • Kuru biber, patlıcan, acur ve kabağı sırayla sıcak suda çok hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sonra soğuk suya tutup süzüyoruz.
  • 2 fincan pirinci yıkayıp süzüyoruz. Çukur bir kaba alıyoruz.
  • Salça baharatlar nar ekşisi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Kuru malzemelerin yarısına kadar içten koyup üst taraflarına bastırarak tencereye sıralıyoruz.
  • Üstüne 1 tatlı kaşığı tuz ve 1/2 çay bardağı zeytinyağını gezdiriyoruz.
  • Hafif üstüne çıkacak kadar sıcak su koyup üstüne tabak kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder