Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 domates
- 2 kuru soğan
- 2 kapya biber
- 7-8 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı un
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 küp şeker (1 çay kaşığı)
Köz Domates Çorbası Tarifi Yapılışı
- Domates ve kabuğu soyulmuş soğan enine ikiye kesilerek fırın tepsisine dizilir.
- Kapya biber ve kabuğu soyulmuş sarımsaklar da eklenir.
- Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirilip 200 derecelik fırında közlüyoruz.
- Tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup tereyağı eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
- Közlenmiş sebzeleri tencereye ilave edip unla biraz çevirdikten sonra pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender ile çekiyoruz.
- Tencereye 500 ml sıcak suyu ekleyerek çorbayı kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kıvamına göre sonradan sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
- Kurutulmuş ekmek ve kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder