4 Haziran 2021 Cuma

Köz Domates Çorbası Tarifi

 

Köz Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 domates
  • 2 kuru soğan
  • 2 kapya biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 küp şeker (1 çay kaşığı)

    Köz Domates Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Domates ve kabuğu soyulmuş soğan enine ikiye kesilerek fırın tepsisine dizilir.
  • Kapya biber ve kabuğu soyulmuş sarımsaklar da eklenir.
  • Sebzelerin üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirilip 200 derecelik fırında közlüyoruz.
  • Tencereye tereyağ ve zeytinyağını koyup tereyağı eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Közlenmiş sebzeleri tencereye ilave edip unla biraz çevirdikten sonra pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender ile çekiyoruz.
  • Tencereye 500 ml sıcak suyu ekleyerek çorbayı kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Kıvamına göre sonradan sıcak su eklemesi yapabilirsiniz.
  • Kurutulmuş ekmek ve kaşar rendesi ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder